Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
×

MEGOSZTÁS: FACEBOOK TWITTER GOOGLE

aszot_kicsi.png

Az oldal bizonyos részei (segítő, tájékoztató anyagok, sorstársi közösségek) csak tagjaink számára érhetők el. Amennyiben ön vagy családja bármely tagja érintett, kérjük támogassa tagságával munkánkat.

Genetikai partnerünk

aszot_kicsi.png

júl 19
Írta Admin | 19 júl : 09:39 | Hozzászólás: 0

Nem könnyű eligazodni a jogszabályok sokaságában, sem az ellátásokban érintetteknek, sem az ügyintézőknek, sem az ellátások iránt érdeklődőknek. Szociális ellátórendszerünk meglehetősen szerteágazó. Bizonyos ellátások az időskorúakat érintik, mások a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékosokat, a gyermeket nevelő családokat. Nehezíti a tájékozódást a jogszabályok gyakori változásán túl az is, hogy az ellátások igénylése és megállapítása különböző szervek hatáskörébe tartozik.

A jelenleg igénybe vehető ellátásokról szóló tömör összefoglalóval az eligazodást szeretnénk megkönnyíteni. A könnyebb áttekinthetőség érdekében az ellátások bemutatásánál jelezzük a vonatkozó jogszabályt, továbbá feltüntetjük a jogosultak körét és a juttatás összegét.

Reméljük, összeállításunk hatékony segítséget nyújt a kötet olvasóinak lehetőségeik megismerésében, azok gyakorlati hasznosításában és jogaik érvényesítésében.

 

jún 18
Írta Admin | 18 jún : 00:00 | Hozzászólás: 0

Az alábbi táblázat mutatja milyen gyógyszereket tesztelnek jelenleg az NF1,NF2 tekintetében."Phase 0" nagyon korai szakaszában a tesztelés, "Phase 1" teszt gyógyszer biztonságos és "Phase 2" ellenőrzi, hogy a kezelés működik. (Néha "Phase 1" és a "Phase 2" összekapcsolását "Phase1 / 2.") 
"Phase 3" azt vizsgálja, hogy az új kezelés jobb, mint a meglévő kezelések.
Ezek a klinikai kutatások tartalmaznak teljesen új gyógyszereket, valamint variációkat a már létező gyógyszerekkel, és új alkalmazásokat a már létező gyógyszerekkel kapcsolatban 

Megjegyzés:
  • "Targets" a része a betegség folyamata, amely a gyógyszer megpróbálja megállítani.
  • "Agents" a gyógyszer nevét.
  • "Phases" a jelenlegi szakaszban a kutatás. Minél nagyobb a szám, a szakasz, annál közelebb a kezelést, hogy használatra engedélyezett az NF betegek.

pipeline_2016_06.jpgjún 17
Írta Admin | 17 jún : 08:28 | Hozzászólás: 0

ctf-nf-conference-2016-680w.jpg

Az amerikai Gyermek Tumor Alapítvány (CTF) szervezésében rendezik meg a világ legnagyobb NF konferenciáját, ahol több mint 300 klinikai orvos, kutató részvételével, különböző megközelítésben értékelik az eddigi eredményeket, kutatásokat és, az információk összességéből megvitatják a jövő lehetőségeit. 
Az NF konferencia a legfontosabb esemény a nemzetközi NF kutatói közösség életében, mely méltó platform, hogy ösztönözzék a kutatási együttműködést a neurofibromatózis és gyakran kapcsolódó tudományágak, mint a rák és a neurológia,genetika területén.

Oldal:       >>  

Hírkategóriák